Ako sa zmenilo 10 známych lôg
18. augusta 2017
Webdizajn trendy na rok 2019 – 2.časť: Flat design
31. októbra 2018

Webdizajn trendy na rok 2019
1.časť: Rýchlosť


Rozhodujúce pre úspech vašej webstránky je, aby nasledovala súčasné trendy webdizajnu. Každý rok sa udeje mnoho zmien z hľadiska popularity vizuálov, aktualizácie algoritmov a osvedčených postupov.

Webstránka, ktorá dnes vyzerá uhladene a moderne môže o pár mesiacov vyzerať zastaralo a ťažkopádne. Preto keď idete navrhovať vlastnú webstránku, je dôležité poznať rozdiel medzi trendami a dočasnými výstrelkami vo vašom odvetví. Chcete predsa zabezpečiť, aby váš dizajn vyzeral skvele niekoľko rokov a nie, aby pripomínal nástenku z roku 1996.

Rok 2019 bude o user experience: trendy vo webdizajne budú uprednostňovať rýchlosť a mobilný vzhľad, jednoduchý pútavý dizajn s nesymetrickým rozvrhnutím, pútavé video pozadie a viac...

Rýchlosť

Čo myslíte, koľko času máte, aby ste urobili dobrý dojem na potenciálneho zákazníka? Ak hovoríme o online interakcii, máte menej ako 3 sekundy.

Ľudia majú tendenciu byť nepríjemní a netrpezliví. Podľa štúdie Akamai and Gomez.com, 50% užívateľov očakáva, že keď kliknú na stránku, mala by sa načítať do dvoch sekúnd alebo rýchlejšie a zvyčajne opustia stránku, ak načítanie trvá dlhšie ako tri sekundy.

Nádherná stránka je síce nádherná stránka, ale ak je dizajn tak náročný na objem dát, že stiahnutie trvá príliš dlho, môžete strácať na tom, že nikto ani nepočká na to, aby si pozrel vašu stránku. Čo je ešte horšie, vďaka Google Speed Update, ktorý vošiel do platnosti v júli 2018, Google začal uprednostňovať v rebríčku stránky, ktoré sa načítajú rýchlejšie ako ostatné a je pravdepodobné, že to budú čoskoro nasledovať ďalšie vyhľadávacie nástroje.

Čo z tohto celého vyplýva je, že webstránky sa musia načítavať rýchlejšie, takže webdizajn musí zohľadniť rýchlosť už počas procesu návrhu. Webdizajnéri sa nemôžu jednoducho spoliehať na vývojára, že premení ich prácu na niečo, čo bude dobre vyzerať a bude aj dobre hodnotené – rýchlosť musí byť parametrom dizajnu. Dni obrovských fotiek, neskomprimovaných videí a nafúknutých Javascript kódov sú za nami. Veľké fotky a videá ešte nie sú mimo vo webdizajne, ale v roku 2019 musia byť začlenené spôsobom, ktorý nespomaľuje čas načítania stránky.

Pokračovanie nabudúce / Flat dizajn

Zdroj: www.theedigital.com