STÁLE VÁHATE, ČI SA VÁM OPLATÍ REKLAMA NA FACEBOOKU?
21. januára 2019
Prvý krok ako ovládnuť Facebook reklamu – Business Manager
31. januára 2019

Webdizajn trendy na rok 2019
9.časť: CHATBOT/MACHINE LEARNING

Za posledných niekoľko rokov sa interakcia a komunikácia s robotmi stáva úplne bežnou praxou. Roboty resp. chatboty sa objavujú čoraz častejšie na webstránkach a v mikroanimáciách na digitálnych médiách. Je veľmi pravdepodobné, že ste s jedným z nich hovorili, keď ste telefonovali svojmu mobilnému operátorovi.

Keď pred 20 rokmi začali spúšťať prvé roboty, vyzeralo to, že skôr komplikujú riešenie problému, avšak po toľkých rokoch sú oveľa múdrejšie vďaka vylepšenej umelej inteligencii a tzv. machine learning (machine learning je vedecká štúdia algoritmov a štatistických modelov, ktoré počítačové systémy používajú na postupné zlepšovanie svojich výkonov na konkrétnej úlohe). To je to, čo Googlu pomáha pri vytváraní automatických návrhov, keď začnete písať na paneli vyhľadávania.

To je to, prečo vás Facebook tak dobre pozná. Pomáha Facebooku ukázať, ako vyzeráme a opýtať sa, či sa chceme označiť na našej fotke. Taktiež využíva dáta polohy a naučili sa čítať naše zvyky, takže presne vedia, ktorú reklamu, udalosť alebo informáciu nám majú ukázať, aby od nás získali „like“.

Chatbot a machine learning budú aj naďalej zlepšovať interakcie používateľov s webovými stránkami, hlavne preto, že funkcia automatickej odpovede, ktorá je vlastná väčšine chatbotov, môže bez problémov komunikovať s používateľmi vo vašom mene a poskytovať im vopred vynikajúce služby. To spúšťa vzťah s potenciálnym zákazníkom v jednej chvíli a súčasne zhromažďuje informácie pre váš predajný tím skôr ako začne reálne vytvárať interakciu s vidinou obchodu.

V roku 2019 sa budú tieto technológie naďalej zdokonaľovať a začleňovať do webových stránok spoločností. Čoskoro sa interakcie webu stanú bezproblémovými. Zákaznícke služby prostredníctvom internetu sa vďaka týmto novým technológiám stávajú rýchlejšie a efektívnejšie. Nezabudnite na ne vo vašom web dizajne!

Zdroj: www.theedigital.com

To, čo bol trendy pred 5 rokmi, je dnes už prekonané, vylepšené, posunuté na iný level... nespoliehajte sa na to, že stránka „celkom dobre“ vyzerá a „ako tak“ funguje, aktualizujte si ju v pravidelných intervaloch, dopĺňajte informácie, zlepšujte a využívajte nové nástroje, aby ste predbehli konkurenciu, zaujali a získali nových zákazníkov.

My Vám s tým vieme pomôcť, dohodnite si u nás stretnutie a zistíme spoločne možné zlepšenia vašej stránky. Vždy je čo zlepšovať!