Používate whitespace správne?
7. januára 2019
STÁLE VÁHATE, ČI SA VÁM OPLATÍ REKLAMA NA FACEBOOKU?
21. januára 2019

Webdizajn trendy na rok 2019
8.časť: MIKROANIMÁCIE

Nenápadný ale viditeľný trend vo webdizajne 2019. Mikroanimácie sú výkonný spôsob, ako používateľovi poskytnúť intuitívne a uspokojujúce skúsenosti pri prehliadaní vašich webových stránok. Dosiahnete ich prostredníctvom malých animácií, ktoré pomáhajú používateľovi porozumieť webu a nasmerovať ho, keď sa pohybuje myšou alebo kliknutím na prvok, napríklad zmenou farby tlačidla pri pohybe kurzora alebo rozšírením ponuky po kliknutí na hamburger..

Väčšina užívateľov vyskúša tieto mikroanimácie na oboch platformách – na stolovom počítači aj na mobile. Je to také nápadné pri prehliadaní, že by bolo prekvapujúce nevyskúšať ich. Animácie pomáhajú užívateľovi pochopiť, že robí správny krok na vašej stránke. Stlačili ste tlačidlo „odoslať“ na formulári? Zmení sa farba, keď naň kliknete. Ako rýchlo refrešnete stránku? Posunutím nadol sa vytvorí ťahový pohyb, aby vám dal vedieť, že ste správne spustili akciu obnovenia.

Pamätáte ako pohybujúce objekty ako video pomáha udržať pozornosť užívateľa? Tieto pohyby, hoci len malé animácie, pomáhajú zaujať oko užívateľa a vytvoriť im lepší zážitok pri prechode na web. Na druhej strane správne používanie mikroanimácií vytvára vizuálnu hierarchiu na webovej stránke, vedie návštevníkov k vašim konverzným bodom a potom ich odmení za ich vyplnenie. Takže mikroanimácie zostávajú vo webdizajne aj v roku 2019.