Prečo a ako používať emailový podpis?
12. decembra 2018
Centralizovaná správa emailových podpisov
21. decembra 2018

Webdizajn trendy na rok 2019
6.časť: ONE PAGE DIZAJN

Rýchlosť a minimalizmus sú trendy, ktoré sa neustále vynárajú v súvislosti s tým, čo nás čaká v roku 2019. Práve preto budeme hovoriť o one page dizajne, ktorý je známy aj pod pojmom pageless dizajn. Jednostranový dizajn je veľmi popisný názov – sú to webové stránky, ktoré majú iba jednu stránku namiesto viacerých podstránok alebo blogových článkov prehľadne usporiadaných pod sebou.

Z hľadiska tradičného SEO digitálneho marketingu to vyzerá nesprávne – bude oveľa ťažšie zaradiť na stránku kľúčové slová a obsah, ktorý bežne máte a nebude to ľahké dosiahnuť ani pokročilejšími technikami SEO.

Rovnako aj analytika dá marketérom zabrať, lebo je oveľa ťažšie odsledovať skutočnú mieru okamžitých odchodov, tok používateľa na stránke a niektoré ďalšie metriky. Správne napísaná stránka však tieto problémy vie vyriešiť.

Ako sme už hovorili v predošlých článkoch, prehľadné, čisté, jednoduché webstránky sú v obľube vyhľadávačov, pretože sa rýchlo a ľahko načítajú na mobilných zariadeniach. Pageless dizajn to dosahuje tým, že nemá nič, čo spomaľuje načítavanie stránky. HTML, CSS, Javascript a obrázky nezaťažujú stránku dátami na stiahnutie, čím zlepšujú user experience pre užívateľa a udeľujú prioritu vo vyhľadávačoch.

Táto jednoduchosť je dvojnásobne výhodná pre one page webstránky, pretože vyzerajú dobre na každom zariadení a automaticky zapadajú do štýlu mobile first dizajnu. Byť jednoduchý znamená aj oveľa jednoduchšie ovládateľný. Aktualizácie stránky sa dosiahnu rýchlo a jednoducho a tým je ľahšie pre váš biznis zostať aktuálny v súlade s vašou webstránkou.

Firmy milujú pageless webstránky aj pre jednu ďalšiu vec: dosahujú vysoké miery konverzie. Na tradičnom hierarchickom webe je to všetko o chytení používateľa s použitím kľúčových slov, za účelom získania ich návštevy na vašich stránkach a potom ich nasmerovaním na konto, kontaktný formulár, stránku alebo telefónne číslo. Pri one page stránkach sa nemá kde používateľ rozptýliť, každá časť stránky smeruje k bodu konverzie a tým získava viac potenciálnych zákazníkov a viac obchodov.

Onepages z našej tvorby:

Pokračovanie nabudúce / Video pozadie

Zdroj: www.theedigital.com